Dobro došli na svoje Apartmani Beograd Jasna Pravila i Uslovi vaša i naša sigurnost

Naši uslovi za vaš siguran smeštaj u Beogradu

Apartmani Beograd - Uslovi i Pravila

Apartmani Beograd - Pravila

1. OPŠTI USLOVI ZAKUPA APARTMANA RAKOC

1.1. Zaposleni u firmi apartmani svakodnevno se staraju da Vaš smeštaj i boravak u Beogradu bude što udobniji i prijatniji.
1.2. Rezervacijom apartmana smatraće se da je Gost u celosti, bez ograničenja, prihvatio naše uslove poslovanja.
1.3. Očekujemo da se ponašate i odnosite prema opremi i uređajima u apartmanu kao prema svojoj kući ili stanu.

1.4. Dragocenosti kao i novac nosite sa sobom. Eventualno obijanje apartmana osiguraće i Vas i nas neželjenih posledica. Praktično ne mogu se predvideti takve okolnosti a vaša pravna zaštita iz objektivnih razloga ne može biti garantovana.

2. REZERVACIJA APARTMANA

2.1. Obrazac za rezervaciju apartmana neophodno je popuniti sa traženim podacima i nakon toga poslati mejl sa zahtevom za željeni apartman. Potvrdu rezervacije izabranog apartmana dobićete putem mejla u najkraćem mogućem roku.
2.2. Napominjemo nema skrivenih troškova nakon rezervacije. Promene ili specijalni zahtevi o zakupu ili dodatnoj opremi od strane gosta moraju se potvrditi sa naše strane putem i-mejla. Naglašavamo pre dolaska u stan proverite da li su Vam i-mejla potvrđene promene, jedino na taj način sve su besplatne. 

2.3. Rakoc zadržava pravo da zameni odabrani apartman drugim, jednakog nivoa i kvaliteta ili višeg, u slučaju nepredviđenih okolnosti (na primer ako u apartmanu dođe do znatnog oštećenja pre ili u toku dolaska Gosta, u tom slučaju se Rakoc obvezuje odmah obavestiti Gosta o promeni).

3. USLUGE RECEPCIJE

3.1. Dolazak i smeštaj u apartman vrši zaposleni, čija je dužnost da bude ljubazan. Vas,  Vašu porodicu ili prijatelje dužan je da lepo primi i preda ključeve kao i apartman u savršenom redu. Gost se obvezuje da najmanje jedan dan ranije obavesti Rakoc o planiranom vremenu dolaska/odlaska, kao i da najmanje 30 minuta ranije nazove kontakt osobu telefonom kako bi Vas sačekali/ispratili u tačno vreme na adresi stana i poštovali Vase i čuvali naše vreme. Uobičajeno vreme ulaska u stan je 14h, naravno može se ući i pre i posle tog vremena ako je apartman predhodni dan prazan ili gosti izađu ranije. Nakon 14h može se ući u bilo koje vreme.

3.2. Ulazak u apartman nakon 24h se naplaćuje dodatno 10eur

3.3. Vaš izlazak iz iznajmljenog stana je uglavnom do 12h nakon isteka rezervacije, naravno postoji i verovatnoća kasnijeg izlaska iz stana, uslov je da Vam to bude potvrdjeno porukom ili meilom od strane zaposlenog. Zaposleni će Vas ispratiti i prilikom odlaska iz apartmana, u tačno zakazano vreme, kao što Vas je i dočekao. Ukoliko gost ne ispoštuje dogovoreno vreme izlaska iz stana, ponovni dolazak ili duže čekanje da gost napusti stan, neophodno je nadoknaditi izgubljeno vreme zaposlenom u iznosu od 5 eur. Gost mora ostaviti u apartmanu sve primerke ključeva koje je primio i sve daljinske i daljinski za parking ukoliko je uzet (izgubljeni ključevi se naplaćuje Gostu u iznosu 3000,00 din, a izgubljena daljinski za parking u iznosu 6000,00 din).

3.4  Prema dogovoru u vreme rezervacije u slučaju štete neophodno je novčano pokriti nastalu štetu.

4. POLICISKA PRIJAVA

4.1. Prema važećim propisima svi strani državljani moraju biti prijavljeni u policiju za vreme boravka u Srbiji. Gosti, kao i druge osobe koje borave u apartmanu moraju predstavniku Rakoc dati podatke potrebne za prijavu. 

4.2. Prema važećim propisima svi Gosti koji namaju boravak na teritoriji grada Beograda u obavezi su da plate Turističku taksu u iznosu od 1,3 eura po danu po osobi, za decu do 7 godina taksa se ne naplaćuje, taksa za decu do 15 godina umanjuje se za 50%

Neophodno je da se u mejlu rezervacije navede broj gostiju koji borave u stanu zbog taksi i prijave..

5. ZAKUPNINA, SKRAĆIVANJE i PRODUŽENJE PERIODA ZAKUPA

5.1. Gost se obvezuje platiti zakup za ceo period unapred (najkasnije prilikom ulaska u apartman), osim ako je drukčije odobreno od strane Rakoc.
5.2. Mogućnost produžetka rezervacije ukoliko je isti apartman slobodan ne prestavlja nikakav problem, ukoliko je taj  apartman iznajmljen to jest zauzet, ponuudićemo Vam drugi adekvatan smeštaj. Potrebno je javiti se na telefon ili poslati mejl.
5.3. Ukoliko Gost produži period zakupa u toku boravka, i time uđe u višu klasu za popust, taj viši popust će se obračunati samo na produženi period.
5.4. Isto tako skratiti rezervaciju opravdano vrlo je moguće, stim u vezi neophodno je najaviti skraćenje rezervacije najmanje 48 sati ranije. U tom slučaju vratićemo Vam preostali iznos novca za iznajmljeni apartman, umanjeno za broj ostvarenih noćenja po važećem cenovniku.

5.5. Trenutno otkazana rezervacija povlači pravilo 5.4. ranije najave. Gostu se u tom slučaju, zadržava iznos zakupnine rezervisanog smeštaja za dve naredne noći a ostatak novca vraća. 

6. NAČIN PLAĆANJA

6.1. Plaćanje smeštaja može biti višestruko: lično nakon preuzimanja ključeva na dan dolaska u apartman, online preko sajta, uplatom na bankovni račun, virmanska uplata sa računa na račun, putem kreditnih kartica kao i preko Western Uniona i PAY PAL i iznos ne sme biti opterećen bilo kakvim troškovima banke, varijacijama u promeni  valute ili bilo čime drugima. Ukoliko Gost odluči da plati u drugoj valuti, koristi pri naplati Viši kurs Narodne banke Srbije na dan plaćanja. Ukolikon se uplata smeštaja vrši preko računa firme ili online neophodno je zatvoriti uplatu pre ulaska u apartman.
6.2. Zakup smeštaja na duži vremenski period ili rezervacija stana nakon nekoliko meseci obavezno  podrazumeva avansnu uplatu depozita nakon rezervacije.

7. ŠTETA U STANU i ČIŠĆENJE

7.1 Ulaskom u apartman isplaćuje se ugovorena suma novca za smeštaj i pre predaje ključeva ostavlja sigurnosni depozit ili jedan od dokumenata kao obezbeđenje da će se apartman predati u primljenom stanu gde se oseća domaćinska briga gosta. Odgovornost za preuzet stan isključivo pada na gosta. Depozit se gostu vraća odmah nakon predaje ključeva zakupljenog smeštaja.

7.2. Smeštaj u nekom od naših apartmana u Beogradu, podrazumeva čuvanje nameštaja, opreme i uređaja u apartmanu na način dobrog domaćina. Eventualnu štetu koju sami napravite, dužni ste da novčano nadoknadite.
7.3. Gosti su u obavezi da bilo kakvu neispravnost, nepravilnost, primedbe, prijave osobi koja ih uvodi u apartman ili pozovu na telefon koji se nalazi u stanu U ROKU OD 1 DANA PO DOLASKU U APARTMAN (PO ISTEKU OVOG PERIODA, ZA BILO KOJU ŠTETU NASTALU U STANU SMATRAT ĆE SE ODGOVORNIM GOST).

7.4. Ako stanar napusti iznajmljeni smeštaj pre nego što smo imali priliku da istražimo uzrok prigovora, stanar gubi svako pravo na naknadu. Ako stanar uputi pritužbe u vreme kad ne boravi više u iznajmljenom smeštaju, stanar gubi pravo na naknadu. Nećemo prihvatiti pritužbe najma za apartman koje su u vezi s vremenskim uslovima, prisutnosti insekata, privremenog nestanka vode ili struje ili drugih okolnosti zbog više sile.
7.5. Apartmani Beograd -  imaju pravo, da prilikom kršenja pravila, otkažu smeštaj i ponište rezervaciju gostu i na taj način uskrate gostoprimstvo.

7.6. Stanari su obavezni i odgovorni za održavanje stana za vreme boravka u meri prihvatljivog korišćenja. Strogo je zabranjeno ostavljati djubre ispred ulaznih vrata stana ili zgrade. Namerno ostavljeno smeće i veliki nered u stanu uslovljava zadržavanje 50 eura od depozita.

8. USLUGE KOJE NUDIMO

8.1. Zakup uključuje, a nudi sledeće usluge:
•    Čišćenje, zamena posteljine i peškira jednom nedeljno (za najmove od 7 i više dana).
•    Dostupan vlasnik 24/7 rešava sva vaša pitanja ili eventualne probleme u vezi izdavanja apartmana. Kontaktirajte nas slobodno, mi smo tu zbog vas.
8.2. Gost može koristiti dodatne usluge (dečiji krevetac, dečija kolica, hranilicu, kadu i sl.)
8.3. Gost se obvezuje dodatno platiti  (uslugu parkinga, taxi prevoz, rent a car i sl.) 

8.4. Ukoliko gost unapred ne najavi potrebu za koriscenje neke od usluga kao što su:  parking, krevetac, i drugo (inače označeno na sajtu kao usluga NA ZAHTEV) usluga ce biti ispunjena uz dodatnu nadoknadu od 5eur, koju dobija zaposleni kao nagradu za dodatno angažovanje.

8.5. U svim stanovima postoji centralno - gradsko grejanje. Ukoliko gost zeli dodatno grejanje, mozemo doneti dodatni radijator uz dodatnu nadoknadu od 5eur dnevno.

9. KUĆNI RED

9.1 Grupne zabave su zabranjene u svim našim stanovima
9.2 Kućni red podrazumeva mir od 14 – 17h i od 22 – 09h. kako bi se izbegle neprijatnosti sa stanarima i organima za jevni red.
9.3. Pušenje u našim apartmanima nije dozvoljeno osim na terasi. Drugi koji iznajmljuju stan nakon vas, žele isto tako da uđu u besprekorno čist apartman.
9.4. Smestaj i broj osoba u apartmanu uslovljen je cenom i u apartmanu smeju boraviti samo prijavljeni gosti, svi posetioci moraju napustiti stan do 24.00 sata
9.5. Nepridržavanje bilo koje stavke kućnog reda rezultuje otkazom rezervacije i naplatom pune cene boravka bez obzira na raniji prisilni odlazak.

10. RASKID ZAKUPA APARTMANA

10.1. Otkazivanje potvrđene rezervacije moguće je obaviti telefonom ili mejlom minimum 15 dana ranije, time ostvarujete povraćaj celokupnog novčanog iznosa ukoliko je bilo avansnog plaćanja, na taj način stičete tretman pažljivog i cenjenog gosta.


Apartmani Beograd

Knez Mihailova 

11000 Beograd

Srbija